Hieronder vindt u ons cursusaanbod


Nieuw! Jaarlijks terugkerende cursusreeks:

Fiscale Vastgoedactualiteiten

In drie uur helemaal up to date!

Fiscale Topsprekers organiseert in 2024 een nieuwe cursusreeks; Fiscale Vastgoedactualiteiten voor MKB-adviseur. Deze jaarlijks terugkerende cursusreeks bestaat uit twee middagen en wordt in het voorjaar en najaar aangeboden. 

 

Als u regelmatig betrokken bent bij vastgoedtransacties en -vraagstukken van uw cliënten dan is deze cursusreeks iets voor u. Vastgoedbezitters worden op dit moment geraakt door diverse fiscale maatregelen. In dat kader is het voor u als belastingadviseur van cruciaal belang om op de hoogte te zijn van de actuele fiscale ontwikkelingen op het gebied van vastgoed. Denk bijvoorbeeld aan alle nieuwe kennisgroepstandpunten, de ontwikkelingen op het gebied van box 3 en de impact van de afschaffing van de BOR voor verhuurd vastgoed.  

 

Opzet

In de cursus wordt aandacht besteed aan actuele fiscale ontwikkelingen die van belang zijn voor de fiscale vastgoedpraktijk. Met een deelname aan deze cursus houdt u uw kennis steeds up to date en bent u in 3 uur weer volledig bijgepraat over de laatste ontwikkelingen op vastgoedgebied in de rechtspraak, literatuur en wet- en regelgeving. Ook zal de docent ruimschoots aandacht besteden aan praktijkervaringen. De focus ligt op ontwikkelingen in de overdrachtsbelasting en omzetbelasting, inkomstenbelasting en vennootschapsbelasting en de schenk- en erfbelasting. 

 

Voordelen

Deelnemen aan deze cursusreeks is bijzonder aantrekkelijk omdat de bijeenkomsten op drie verschillende locaties verspreid over Nederland worden aangeboden, te weten Breukelen, Eindhoven en Zwolle. Als u op de dag van de bijeenkomst onverhoopt bent verhinderd, kunt u de bijeenkomst zonder problemen of extra kosten inhalen op een andere locatie. Ook kan een kantoorgenoot uw plaats innemen. Zo bent u steeds flexibel. Schrijft u zich gelijktijdig in voor beide cursussen in 2024 dan ontvangt u uiteraard een korting op de cursusprijs.   

Docent

Dr. A (Aad) Rozendal, zelfstandig belastingadviseur bij BOATHOUSE Tax Consultancy en universitair docent aan de Universiteit Leiden.

Prijs, data en locaties

De prijs voor een losse cursus is € 395,- (exclusief btw). U kunt ook een jaarabonnement nemen door inschrijving voor beide cursusdagen. U ontvangt dan een korting op de totaalprijs van € 100,-. In plaats van € 790,- betaalt u dan € 690,- (exclusief btw).

 

In 2024 worden de cursussen gegeven op de volgende data en locaties:

 

Voorjaar 2024

Donderdag 25 april 2024 in Breukelen (15.00u - 18.30u)

Dinsdag 21 mei 2024 in Eindhoven (15.00u - 18.30u)

Dinsdag 28 mei 2024 in Zwolle (15.00u - 18.30u)

 

Najaar 2024

Donderdag 26 september 2024 in Breukelen (15.00u - 18.30u)

Dinsdag 1 oktober 2024 in Eindhoven (15.00u - 18.30u)

Donderdag 10 oktober 2024 in Zwolle (15.00u - 18.30u)

 

Voor deze cursussen wordt accreditatie aangevraagd bij het RB. 

 

Wij zijn van oordeel dat deze cursussen voldoen aan de minimumvoorwaarden voor onderwijs als gesteld in het PE-regelement van de NOB en voor het aantal lesuren (3) kan worden ingebracht voor de PE-verplichting van de NOB-leden. 

 

Update kennisgroepstandpunten inkomstenbelasting

Programma

Sinds 30 maart 2023 publiceert de Belastingdienst de door de kennisgroepen ingenomen standpunten via de website https://kennisgroepen.belastingdienst.nl/. Naar aanleiding van een verzoek op grond van de Wet Open Overheid (Woo) zijn door de Belastingdienst op 4 oktober 2023 meer dan 500 standpunten (!) op het terrein van de inkomstenbelasting openbaargemaakt.

 

Tijdens deze cursus wordt ingegaan op de voor de praktijk meest belangrijke standpunten van de volgende kennisgroepen:

·         De kennisgroep Aanmerking belang (KG AB);

·         De kennisgroep Winstbepaling (KG WB);

·         De kennisgroep Resultaat uit overige werkzaamheden (KG ROW);

·         De kennisgroep Winstfaciliteiten en firmaproblematiek (KG WF); en

·         De kennisgroep Inkomstenbelasting niet-winst (KG IB-NW).

 

 

De door de docenten gemaakte selectie van de te bespreken standpunten is gebaseerd op de in de praktijk veel voorkomende casuïstiek. Aan cursisten wordt  syllabus met de geselecteerde standpunten uitgereikt. 

Docenten

Prof. dr. J. L. (Jan) van de Streek hoogleraar belastingrecht Universiteit Leiden

 

Y.F. (Yannick) Feld MSc docent belastingrecht Universiteit Leiden, docent fiscale economie Universiteit van Amsterdam

 

Prijs, datum en locatie

Cursusprijs: € 495,- (exclusief btw)

Locatie: Breukelen (Van der Valk)

Tijd: 13.00u - 17.30u

 

 

Voor deze cursus wordt accreditatie aangevraagd bij het RB. 

 

Wij zijn van oordeel dat deze cursus voldoet aan de minimumvoorwaarden voor onderwijs als gesteld in het PE-regelement van de NOB en voor het aantal lesuren (4) kan worden ingebracht voor de PE-verplichting van de NOB-leden.